Delta Engineering is exclusief leverancier van OdecoElfab Breekplaten

Delta Engineering is exclusief leverancier van OdecoElfab Breekplaten

Breekplaten, het is niet meer weg te denken in het industriële leven tegenwoordig. Het is namelijk een belangrijk beveiligingssysteem. Want wanneer er te veel of te weinig druk wordt gesignaleerd in een systeem, doet de breekplaat zijn werk. Op deze manier wordt er dan onder- of overdruk tegengegaan in de betreffende systemen. Daarnaast is Delta Engineering ook exclusief leverancier van OdecoElfab breekplaten, een hoogwaardige breekplaat en kunnen zij door jarenlange ervaring jou met alle vragen helpen!

Wat kan een breekplaat jou bieden

Een breekplaat heeft met name als doel om een systeem zo goed mogelijk te kunnen beschermen en daarnaast de uitvaltijd van dit systeem tot een minimum te kunnen beperken. Vooral bij het laatste is dit ontzettend belangrijk, omdat de kans op uitval altijd er nou eenmaal altijd is. Alleen zal deze tijd dat een systeem uitvalt zo minimaal mogelijk moeten worden gehouden om daarna weer volledig door te kunnen draaien. Breekplaten kunnen worden gebruikt als beveiliging tegen overdruk of vacuüm in een proces waarin ze dienen als bescherming van mens, milieu en machine. De breekplaat bestaat al erg lang, maar ondanks de historie is de breekplaat in de loop der tijd aangepast. Dit komt mede door alle veranderingen in de industrie zelf en hierdoor zijn de eisen ook veranderd. Daarnaast zijn er ook andere veiligheidsvoorzieningen, zoals elektronische, pneumatische of veerbelaste veiligheidssystemen. Maar de breekplaat heeft toch de beste faalveilige prestaties.

De verschillende breekplaten uitgelegd

Er zijn ook verschillende soorten breekplaten. Hierin wordt er onderscheid gemaakt in twee soorten, namelijk de reserve acting breekplaten en de forward acting breekplaten. Aan de naam al te herkennen, richt de reserve acting breekplaat zich naar het proces toe. Mede hierdoor zijn zeer hoge werkdrukken mogelijk. De forward acting breekplaat is van het proces afgekeerd. Verder zijn er verschillende merken breekplatenhouders, maar ga gerust een kijkje nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *