Shopping tips voor een dagje shoppen in de regio Oldenzaal

Shopping tips voor een dagje shoppen in de regio Oldenzaal

Wie goed wil winkelen hoeft echt niet meer in het westen te zijn of de Duitse grens over. Oldenzaal en omgeving heeft genoeg aanbod om het shoppershart sneller te laten slaan. Meerdere grote winkelcentra, en vele kleine shopjes met een exclusief aanbod sieren de straten van de Twente vestingstad. op zoek naar leuke kledingzaakjes, mooie restaurants, een goede juwelier of een stijlvolle woonwinkel Oldenzaal heeft het allemaal. Tijd om een aantal tips, onontdekte parels en grote winkelparadijzen op een rijtje te zetten. Deze lijst is verre van compleet: wie heel Oldenzaal af wil shoppen, kan het beste een kijkje nemen op de website van Uit in Oldenzaal.

Volle winkelstraatjes en winkelcentra

Met Winkelcentrum de Vijfhoek en Winkelcentrum de Driehoek beschikt het stadje over twee verschillende grote winkelcentra. Op regenachtige dagen is dit de beste plek om overdekt verschillende zaken langs te kunnen gaan. Op mooie zonnige dagen is het leuk om door de stad te lopen: naast oude vestingwerken en gebouwen beschikt de stad ook over mooie winkeltjes. Wie boeken of tijdschriften wil kopen kan terecht bij boekhandel Broekhuis of de pittoreske kiosk van Ome Toon. Tanke en Visser is een voorbeeld van een kleine juwelier in het stadje. Tussen het winkelen door wat eten en drinken? De Groote Markt is in de zomermaanden één groot terras.

Ontdek de omgeving van Oldenzaal

Ook buiten de muren van Oldenzaal valt genoeg te beleven en te kopen. Denk bijvoorbeeld eens aan ambachtelijke houten klompen uit Enter of een cadeau van de kadokamer. In het naburige Rijssen kun je, behalve dan op zondag, goed shoppen. Voor de liefhebbers van styling en decoratie is woonwinkel Wessels een must, met meer dan vijfduizend vierkante meter aan winkeloppervlak. Op het gebied van mode is veel te vinden, maar ook beschikt de stad met bijvoorbeeld slagerij Goossen over een uitstekende slagerij. Probeer eens een typisch Twents gerecht, zoals balkenbrij of bakleverworst. Al met al is er in Oldenzaal en omgeving genoeg te zien en te beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *