Is bezoekersregistratie verplicht voor bedrijven?

Is bezoekersregistratie verplicht voor bedrijven?

Bezoekersregistratie is volgens de Arbowet verplicht. Dit is nodig om alles goed te kunnen ontruimen bij een calamiteit. Daarom is het belangrijk om niet alleen de medewerkers maar ook de bezoekers in beeld te hebben. Op die manier maak je het ontruimen een stuk gemakkelijker. Bezoekersregistratie gaat je daarbij helpen. Dit geldt zeker wanneer je inzicht in veel verschillende ruimtes nodig hebt. Een goed systeem, zoals bezoekersregistratie systeem gaan je daar dan bij helpen om aan de wet te voldoen. Bedenk je ook dat het papieren logboek niet meer toegestaan is.

Voordelen van digitale registratie

Er zijn talloze voordelen aan digitale registratie te koppelen. Zo is het een manier om je bezoekersontvangst te verbeteren. Doordat je dit automatiseert en professionaliseert, kan je zorgen dat je een betere uitstraling krijgt als bedrijf. Daarnaast communiceer je op deze wijze ook dat je de veiligheid van je bezoekers serieus neemt. Ze weten dat ze bekend zijn bij de organisatie en dat er voor ze gezorgd wordt bij een calamiteit.

Andere belangrijke pluspunten

Er zijn natuurlijk ook andere belangrijke pluspunten die meewegen in de keuze om voor digital signage te gaan. Het is bijvoorbeeld zo dat er wettelijke verplichtingen aan zitten. Door het systeem te gebruiken voldoe je aan de Arbo en de AVG-wetgeving. Dit doe je dan wel op zo’n manier dat het niet tot een enorme administratie voor de receptie hoeft te leiden. Receptiemedewerkers houden de handen vrij voor andere zaken. Het is op die manier dus heel gemakkelijk om de veiligheid van zowel medewerkers als bezoekers te verbeteren. Ook kan je direct de eigen mate van aansprakelijkheid bij calamiteiten verlagen. 

Altijd bij de hand

Voor de ondernemer of beheerder van het pand is het een voordeel dat het systeem aan een app te koppelen is. Dat betekent dat een actueel overzicht van iedereen die aanwezig is altijd bij de hand te houden is. Dit zit namelijk gewoon in de smartphone. Simpelweg de app openen is dan al voldoende. Bovendien is er veel gebruiksgemak en is er veel kennis over processen die je kan verbeteren door op te doen.

Zelf een systeem kiezen

Wie al deze punten doorneemt, snapt dat digital signage een stap vooruit is. Alleen is het dan wel belangrijk om het juiste systeem te kiezen. Dit kan je zelf doen, maar maak wel gebruik van de kennis en expertise van de specialisten. Dit biedt jou de zekerheid van een goede keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *