De SEO trends van 2023 op een rij

De SEO trends van 2023 op een rij

SEO is niet meer weg te denken uit de hedendaagse marketing. Het is zonder twijfel het belangrijkste element binnen de online marketing. Met een goede SEO strategie scoort je bedrijf namelijk veel beter in Google. Hierdoor wordt je website vele malen beter gevonden op het web waardoor je meer leads binnenhaalt. SEO is bovendien een onderwerp dat nooit stil staat. Ben je dus als SEO specialist achterhoek of Amsterdam werkzaam, dan moet je goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Vandaag presenteren we je dan ook de belangrijkste SEO trends van 2023. Zo kun jij je klanten blijven voorzien van een uitstekende dienstverlening.

Linkbuilding wordt minder relevant terwijl AI groeit

Sinds de beginfase van SEO wordt linkbuilding beschouwd als een van de belangrijkste principes. Linkbuilding doelt op het actief verkrijgen van backlinks van websites naar jouw website zodat het aantal bezoekers toeneemt. Sinds een nieuwe update van Google in december 2022 zien we echter het nut van linkbuilding steeds meer afnemen. Google heeft dan ook de waarde van onlogische backlinks geneutraliseerd. Zo blijft volgens Google unieke content het allerbelangrijkste. Aan de andere kant zien we juist een opmars in AI. AI kan je bijvoorbeeld helpen met het schrijven van content en teksten analyseren. AI content wordt echter niet gerankt door Google.

Content blijft de sleutel tot succesvolle SEO

We gaven het net al kort aan, maar goede en unieke content blijft het belangrijkste principe voor het realiseren van een succesvolle SEO strategie. Dit zal in 2023 dan ook niet veranderen. Google wil namelijk de vragen van haar bezoekers zo goed mogelijk blijven beantwoorden. Het algoritme wordt dan ook continu geoptimaliseerd zodat Google de zoekvraag kan matchen met de beste websites. Als SEO expert dien je dan ook vol te blijven investeren in content die waarde toevoegt voor de bezoeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *