Zo zorg je voor een goede hygiëne bij verpakking van voeding

Zo zorg je voor een goede hygiëne bij verpakking van voeding

Werk je in de voedselindustrie? Dan draait het allemaal om hygiëne. De hygiëne moet namelijk niet alleen toegepast worden bij de werknemers en alle andere zaken op de werkvloer, maar ook bij het verwerken en verpakken van voedsel. Voordat je de hygiëne toe kan passen is het van belang dat je weet hoe je de hygiëne goed toe kan passen. Want wat kan een emmer met deksel bijvoorbeeld voor jou betekenen? En welke factoren zijn er nog meer belangrijk voor het verkrijgen van voldoende hygiëne? Onderstaande informatie helpt jou op weg. 

Geen contact met de buitenlucht

Bij het werken met voedsel is het van belang dat alles in de juiste verpakkingen komt te zitten. Hier kan een emmer met deksel om de hoek kijken. Je moet er namelijk niet alleen voor zorgen dat het voedsel geen contact maakt met andere oppervlakten, maar ook zo min mogelijk lucht bij de waren komt. Lucht kan immers zorgen voor een minder lange houdbaarheid van de producten en het ontwikkelen van bacteriën en schimmels. Doordat je de emmer af kan sluiten, kan je alle invloeden van buitenaf tegenhouden en zorgen voor de eerste hygiëne. 

Verpakkingen aanpassen aan de producten

Je kan bij het verpakken ook opletten op het contact met het verpakkingsmateriaal. Het verpakkingsmateriaal kan namelijk een verandering van smaak met zich meebrengen. Dit zorgt ervoor dat je ook niet de juiste smaakervaring kan krijgen bij de consument. De verpakkingen kan je bijvoorbeeld speciaal laten ontwikkelen voor de producten die je verkoopt en helemaal aanpassen aan ieder product. Ook kan je dan letten op hoe je de verpakking openmaakt, waardoor er ook weer een geheel andere ervaring komt en de hygiëne doorgaat tijdens het bereiden van maaltijden in de keuken van de consument. 

De juiste hulpmiddelen op de werkvloer

Op de werkvloer moet je de hygiëne ook goed houden. Zowel het produceren van de etenswaren als het verpakken ervan moet op een goede manier verlopen. Zo moeten handen en andere ledenmaten niet zomaar in contact komen met alle producten. Vooral als de verpakking er nog niet omheen zit, kan dit al voor de eerste problemen zorgen. Door te kijken naar machines en hulpmiddelen die ervoor zorgen dat je niets aan hoeft te raken kan je de hygiëne op de juiste manier toepassen en geef je jezelf de gelegenheid om de beste producten te verkopen. 

Het juiste transport van jouw producten

Als laatste hoef je alleen nog maar naar het transport van de voeding te kijken. Ook hier moet je de hygiëne op de juiste manier doorvoeren. Dit begint wederom bij het hebben van de juiste verpakkingsmaterialen en de manier waarop alles op de werkvloer verpakt is. Door dan de juiste verpakkingen voor het vervoer te gebruiken, zorg je ervoor dat alles veilig bij de consument aankomt en de hygiëne te allen tijde gewaarborgd blijft. Jouw bedrijf is een van de betere bedrijven, zonder dat je er grote veranderingen voor hoeft aan te brengen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *