5 situaties waarin gevelschade snel ontstaat en hoe je het kunt voorkomen

5 situaties waarin gevelschade snel ontstaat en hoe je het kunt voorkomen

Gevelschade kan snel ontstaan, zonder dat je het echt door hebt. Dit geldt voor alle gevels, zowel bij bedrijven als gewoon bij je eigen huis: een gevel die niet goed wordt onderhouden, bijvoorbeeld door gevelreiniging Enschede, kan allerlei problemen opleveren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan scheuren. Een scheur in je gevel kan ervoor zorgen dat er lekken ontstaan in je huis, en dat kan op zijn beurt weer tot veel grotere schade leiden. Het is daarom ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw gevel niet beschadigd raakt. Als dat toch gebeurt, is het zaak zo snel mogelijk te handelen. Onderhoud is dus key!

De grootste veroorzakers van gevelschade

De grootste veroorzaker van gevelschade: weersinvloeden: Regen, hagel, sneeuw, vorst en andere weersomstandigheden kunnen de gevel beschadigen door het uitzetten en krimpen van het materiaal. Een ander probleem dat veel voorkomt is veroudering. Door veroudering bladdert de coating of verf af, waardoor het materiaal verzwakt. Dat kan op termijn tot scheuren en vochtschade leiden. Lekkages of overstromingen kunnen er bovendien voor zorgen dat vocht in de gevel dringt, wat leidt tot schimmels, rot en scheuren. Soms komt gevelschade ook door een tekort aan reiniging, of reiniging met de verkeerde middelen. Sommige gevels zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor chemische middelen of een hogedrukspuit. Een laatste oorzaak: bevriezing en ontdooiing van de gevel.

Hoe je het kunt voorkomen

Een belangrijke tip: voer regelmatig inspecties uit: Controleer regelmatig de gevel op problemen zoals scheuren, losse stenen of beschadiging van de verf. Verder is het belangrijk dat je preventief onderhoud uitvoert: zorg dat de gevel regelmatig schoongemaakt wordt en repareer problemen zo snel mogelijk. Daarbij is het essentieel dat je de juiste middelen gebruikt om te reinigen, anders kun je de situatie juist verergeren in plaats van verbeteren. Voorkom vochtproblemen en overleg met een professional voor de juiste tips, en hulp bij gevel renovatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *