Perscontainer huren voor je bedrijf? Dit moet je weten!

Perscontainer huren voor je bedrijf? Dit moet je weten!

Wanneer je met grote hoeveelheden bedrijfsafval te maken hebt, dan kan de perscontainer je bieden wat je nodig hebt. Perscontainers zijn namelijk efficiënt en besparen je ruimte en kosten. Het afval wordt samengeperst zodat je ook minder kosten voor transport voor afvoer hebt. Dit maakt het dus voor ondernemers heel aantrekkelijk om te bekijken wat Afvalperscontainer.nl te bieden heeft.

Werking van de perscontainer

Een perscontainer brengt het afval samen door het samen te persen. Zo wordt het volume sterk gereduceerd. Het is daardoor mogelijk om meer te bewaren in kleine ruimtes. Dit kan voor sommige stromen 4 tot 7 keer zoveel afval verzamelen betekenen. Dit staat ook bekend als afvalverdichting. Je kan verschillende soorten huren. Je hebt standaardmodellen, maar ook volledig geautomatiseerde modellen kiezen. Daarnaast zijn er zogenaamde docksheltermodellen.

Voor welk afval?

De perscontainer is te gebruiken voor restafval, pmd, papier, karton, en folie. Er zijn ook containers waarin meerdere afvalstromen samen kunnen komen. Die worden dan later weer gescheiden dankzij speciale technieken. Dit is mogelijk voor papier en karton, maar ook bij zogenaamde LDPE-recycling. Het is slim om dus met een specialist hierover te overleggen.

Hoe groot is een perscontainer?

Wanneer je een perscontainer wilt gaan gebruiken, dan is het wel goed om te weten welke afmeting je kwijt kan. Je kijkt vooral ook naar de inhoud, zodat je weet hoe vaak deze geleegd moet worden. Er zijn talloze formaten, dit begint al bij 3 kubieke meter, maar kan wel oplopen tot 25 kubieke meter. Het soort afval bepaalt dan ook hoeveel ton erin kan. Heb je weinig ruimte, dan is een mini perscontainer de goede keuze. Door alles te berekenen met een specialist is precies te bepalen wat werkt.

Wat gaat het kosten?

De kosten voor de perscontainer hangen af van het formaat, de hoeveelheid ton afval, de frequentie van legen en de afvalsoorten. Dit wordt meegewogen in de huurprijs die per maand wordt gerekend. De transportkosten en het bedrijfsafval per ton worden ook meegenomen. Het is fijn om op voorhand te weten hoe dit zit. Zo kan je er bedrijfsvoering op gaan verzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *