Zakelijk afval slim scheiden: zo doe je dat

Zakelijk afval slim scheiden: zo doe je dat

Het is belangrijk om te weten dat ook voor bedrijven de plicht geldt om afval te scheiden. Het is echter nog altijd zo dat meer dan de helft van het zakelijk afval niet gescheiden wordt. Je vindt alles wat je moet weten over bedrijfsafval op MilieuServiceNederland.nl. De volgende tips kunnen je daar dan ook bij helpen.

1. Een goed beeld vormen

Het begint allemaal met een beeld vormen van hoeveel zakelijk afval jouw bedrijf produceert en in welke vorm dit komt. Dit kan om papier en karton gaan, maar het kan net zo goed glas of plastic betreffen. Wanneer je een restafval container via MilieuServiceNederland bestelt, kun je goed zien wat er overblijft.

2. Maak scheiden gemakkelijk

Nu je weet met welk zakelijk afval je te maken hebt, weet je ook welke containers je nodig hebt. Wil je het slim aanpakken, dan zet je die allemaal ook nog eens op een centrale plek. Daarmee maak je het scheiden van de verschillende stromen gemakkelijk voor alle betrokken medewerkers. 

3. Zorg dat iedereen scheidt

Het is ook belangrijk om te zorgen dat alle medewerkers meedoen aan het scheiden van afval. Het i bijvoorbeeld slim om de afvalcontainers bij de bureaus weg te halen. Op die manier moet iedereen wel naar de centrale plek waar alles gescheiden wordt. Dit verhoogt de kans op succes.

4. Werk samen aan een doel

Het is belangrijk om goed te bepalen wat het doel van het scheiden is. Het is bijvoorbeeld goed om te bekijken hoe je samen de kosten kan verlagen. Zorg dat iedereen daar ook van profiteert. Of bekijk door het scheiden of je kan ontdekken waar het produceren van afval verminderd kan worden. 

5. Betrek iedereen erbij

Om het scheiden van bedrijfsafval aantrekkelijker te maken, is het belangrijk dat iedereen eraan meedoet. Dat doe je door de medewerkers erbij te betrekken en een belangrijke rol te geven in de uitvoering ervan. Door goed te communiceren en informeren is veel te bereiken.

6. Zorg voor communicatie

Het is ook belangrijk dat iedereen begrijpt waar je mee bezig bent. Zorg ook dat de praktische uitvoering goed op orde is. De enige manier om dit voor elkaar te krijgen is door goed te communiceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *