Wat is het verschil tussen een kapper en een krullenkapper

Wat is het verschil tussen een kapper en een krullenkapper

Je kent het vast wel. Je komt bij een nieuwe kapper, omdat je vorige kapper gewoon net niet wist wat hij met je krullende haar moest doen. Je spreekt deze zorgen uit tegen je nieuwe kapper, en ze antwoorden met: “Oh geen zorgen, ik weet echt alles over krullen!”. Twee uur, zeven haarproducten en een afrekenmoment dat je hartklachten bezorgd later en je denkt dat je eindelijk de juiste kapper hebt gevonden. Vervolgens kom je thuis, kijk je weer in de spiegel, en zie je dat de wind en de regen al dat werk alweer teniet hebben gedaan. Helaas, weer eentje van de lijst af.

De specialist

Hoe vaak de lokale kapper je ook probeert te overtuigen van het tegengestelde, elk type haar is anders en heeft dus een andere behandeling en aanpak nodig. Veel kappers hebben wel de basiskennis over de meeste soorten haar, maar zijn geen experts. Krullenkappers zijn kappers die zich specialiseren in specifiek het knippen en verzorgen van krullend haar. Zij kunnen meer doen dan je haar op de juiste manier knippen, en leren hoe je die prachtige krullen kan verzorgen en mooi in dit passende model kan houden.

Logische keuze

Een keuze voor een krullenkapper kan als een grote stap aanvoelen. Moet je nu echt zoveel moeite doen voor iets ogenschijnlijk simpels als een kapper? Als je er echter over na gaat denken, is best logisch. Je zou immers een kinderboekenschrijver ook niet vragen een horrorboek te schrijven, of de bakker vragen hoe je het best je biefstuk kan bereiden. Een krullenkapper vinden is wat meer werk en misschien moet je wat verder reizen voor je afspraak. Maar uiteindelijk is het die moeite dubbel en dwars waard wanneer je thuis komt, in de spiegel kijkt, en eindelijk tevreden bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *