Praktische tips om te besparen op afvalkosten

Praktische tips om te besparen op afvalkosten

Ben je ondernemer? Dan brengt dat veel leuke kanten met zich mee. De afvalkosten horen daar echter niet bij. Dit is een flinke post waar je het liefst op zou besparen. Dat is ook goed mogelijk, mits je weet waar je op moet letten. De 3 praktische tips die wij hier hebben verzameld, kunnen voor jou al het verschil maken.

Scheid papier en karton

Het doel is om de restafvalcontainer zo leeg als mogelijk te maken. Dat doe je door te scheiden. Dan begin je bij de grote stromen, zoals papier en karton. Daar is namelijk wel heel veel mee te doen. Papier en karton kunnen gemakkelijk opnieuw gebruikt worden. Restafval is daarentegen erg duur, dus als je deze berg kleiner maakt, kan je direct flink in de kosten voor afval snijden. Minder ophalen en minder containerhuur zijn daar belangrijke factoren in. Het is zeker de moeite waard om dus extra aandacht te besteden aan het scheiden van papier en karton.

Het juiste formaat

Een rolcontainer via Bedrijfsafval.nl verzorgen is een goed idee. Het is dan ook nog eens mogelijk om dit precies op maat van jouw onderneming te verzorgen. Wanneer je kijkt naar de hoeveelheid afval die bij jou vrijkomt, dan kan je ook gemakkelijk bepalen welk soort container en welk formaat je nodig hebt. Dit betekent ook dat deze minder vaak geleegd hoeft te worden. Dit is dan ook direct de reden waarom je goed kan besparen op de kosten. Bovendien is dit ook een goede manier om het milieu te sparen, want de CO2-uitstoot gaat direct omlaag door minder transport. Ook dat is een reden om heel precies te zijn in de keuze voor het formaat.

Zorgen voor minder afval

Dan is er nog de voor de hand liggende tip. Je kan er ook goed aan doen om de hoeveelheid afval terug te dringen. Daar is vaak niet eens veel voor nodig. Met leveranciers afspraken maken met betrekking tot verpakkingsmateriaal helpt bijvoorbeeld. Een einde maken aan wegwerpmaterialen in het bedrijf is ook een belangrijke factor. Hoe meer van dit soort stappen je zet, hoe groter de impact zal zijn. Probeer hier steeds verder in te gaan. Papier dat maar aan één kant bedrukt is kan bijvoorbeeld als kladblok dienen. Of print documenten dubbelzijdig uit. Dit draagt allemaal bij aan het terugdringen van de hoeveelheid afval waar je mee te maken hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *