Energielabel voor een woning aanvragen? Drie tips

Energielabel voor een woning aanvragen? Drie tips

Bij het kopen van een huis krijg je ongetwijfeld te maken met energielabel huis. Dit label vertelt je hoe energiezuinig jouw huis is en varieert van A tot en met G, waarbij A het meest energiezuinig is en G het minst. Je streeft dus eigenlijk altijd naar een A label. Potentiële kopers of huurders kunnen dankzij dit label in een oogopslag zien wat de energieprestaties van de woning zijn. Dit kan zeker voor jongvolwassenen een belangrijk aspect zijn bij de keuze voor een nieuwe woning. Het is goed om je hier dus in te verdiepen en te streven naar een zo groen mogelijk label.

Hoe vraag je het beste een energielabel aan

Als je een energielabel wilt aanvragen, zorg dan dat je goed voorbereid bent. Het begint allemaal met het verzamelen van belangrijke informatie over je huis, zoals bouwjaar, type glas en isolatie. Hierna kies je een erkend deskundige die je aanvraag gaat beoordelen. Deze persoon zal je vragen stellen over de woning en op basis van de verstrekte informatie een energielabel toekennen. Het is dus zaak om alle gegevens correct en naar waarheid in te vullen. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Hoe krijg je een goed energielabel

Wil je dat jouw energielabel huis zo optimaal mogelijk is? Dan zijn er diverse maatregelen die je kunt treffen. Denk aan het verbeteren van de isolatie door middel van het plaatsen van dubbel glas of het aanbrengen van extra isolatiemateriaal in de muren en het dak. Investeer in energiezuinige apparaten en overweeg de plaatsing van zonnepanelen op het dak. Dit draagt niet alleen bij aan een gunstiger energielabel, maar zorgt aan een lagere energierekening. Zo sla je twee vliegen in één klap en draag je bij aan een beter milieu terwijl je de waarde van je woning verhoogt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *