Dít willen ondernemers weten over CO2-neutraal ondernemen

Dít willen ondernemers weten over CO2-neutraal ondernemen

Het Klimaatplein, een bedrijvenplatform gericht op het verkleinen van de CO2-voetafdruk, vroeg de ruim zeventig mkb-bedrijven die deelnemen aan de Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie welke deelonderwerpen van CO2-neutraal ondernemen zij extra belicht willen zien. Deze zeventig bedrijven zijn al bezig om de eigen uitstoot van broeikasgassen te reduceren met 40% in 5 jaar tijd. Zij krijgen via de Alliantie Klimaatactie kennis en inspiratie aangereikt om een extra stap te kunnen zetten.

Drie onderwerpen

Naar deze drie onderwerpen bleek bij de ondernemers vraag te zijn:

  • CO2-ketenimpact: waar in de productieketen is, in samenwerking met toeleveranciers en afnemers, CO2-uitstoot te verminderen?
  • Het split incentive dilemma: ondernemers willen hun gebouw wel verduurzamen, maar huren het, hoe is samen met de verhuurder te komen tot duurzame stappen?
  • De mogelijkheden van elektrisch vervoer: wat zijn de nieuwste trends en ontwikkelingen?

Tijdens een webinar, welke openbaar toegankelijk is, zullen deze onderwerpen door experts belicht worden.

Kennisdeling

Alle Nederlandse bedrijven en instellingen zijn uitgenodigd om het webinar op woensdagmiddag 19 mei bij te wonen. Het webinar is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant. Benieuwd naar het programma en naar welke sprekers zijn uitgenodigd? Bekijk informatie over programma en aanmelden hier.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *