Zo kies je de juiste coating voor vloeren

Zo kies je de juiste coating voor vloeren

Het kiezen van de juiste coating voor vloeren kan een moeilijk opgave zijn, maar met een betonnen vloer kun je eigenlijk bijna niet fout gaan. Met een beton coating zorg je er namelijk voor dat jouw betonnen vloer ijzersterk wordt en bijna niet beschadigd kan worden.

Echter is het niet voor elke vloer is het zo makkelijk om de juiste coating te kiezen, al helemaal niet wanneer je er weinig tot geen verstand van hebt, en het zou zonde zijn als je na al die uren denken en vergelijken, kiest voor de verkeerde coating.

Dit artikel vertelt jou daarom 2 manieren waarop jij de juiste coating kan vinden voor elke vloer. Lees verder en laat het coaten maar beginnen.

Houd rekening met de ondergrond

Om de juiste coating voor vloeren te kiezen, dien je rekening te houden met de ondergrond. In de meeste gevallen is het mogelijk om een epoxy vloercoating aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een houten ondergrond, een betonnen ondergrond of een tegelvloer.

Je wilt er alleen voor zorgen dat jouw ondergrond helemaal schoon is wanneer je de coating wilt aanbrengen. Anders zal er vuil achterblijven wanneer de vloercoating wordt geplaatst.

Wanneer je een vloer wilt coaten die veel te maken krijgt met chemische vloeistoffen, dan is het handig om te kiezen voor een vloeistofdichte vloercoating. Op deze manier bescherm je namelijk de bodemgrond.

Houd rekening met de ruimte

Met het kiezen van de juiste vloercoating dien je ook rekening te houden met de ruimte waar je de vloercoating wil plaatsen. Wanneer jij namelijk een vloercoating wil plaatsen in jouw woonkamer, dan is een PU vloercoating al genoeg, maar wanneer jij een bedrijf wilt coaten, dan wil je kiezen voor een Epoxy vloercoating.

Daarbij dien je ook rekening te houden of de vloer flexibel of hard moet zijn. PU vloercoating is namelijk erg flexibel en handig voor plekken als de badkamer. Epoxy vloercoating is, in tegenstelling tot PU vloercoating, erg hard. Perfect voor bedrijven die te maken krijgen met trillingen. Dit beschermt namelijk de fysieke gezondheid van de werknemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *