Led-verlichting en circulaire economie: hoe duurzaamheid en bedrijfsvoering hand in hand gaan
LED-verlichting, en dan vooral Led spotjes, hebben de afgelopen jaren steeds meer aandacht gekregen in de discussie over duurzaamheid en de rol die het bedrijfsleven hierin speelt. Waarom dan? Nou, dat is eigenlijk vrij simpel. Ze verbruiken minder energie en gaan veel langer mee dan traditionele gloeilampen. Dit betekent dat we minder vaak nieuwe lampen hoeven te kopen en dus ook minder grondstoffen verbruiken. Maar het gaat verder dan dat. Bedrijven gaan steeds vaker voor de keuze om hun gehele bedrijfsvoering te verduurzamen. Dat betekent ook het minimaliseren van afval, het hergebruiken van materialen en het streven naar een klimaatneutrale productie. De omschakeling naar led-verlichting past hier perfect in.
Duurzaamheid in het bedrijfsleven
Duurzaamheid is een breed begrip dat steeds meer bedrijven proberen toe te passen. Het houdt in dat je als bedrijf rekening houdt met het milieu en de mensen om je heen. Het gaat niet alleen om het verlagen van je energieverbruik, maar ook om het slim gebruiken van materialen en het minimaliseren van afval. Bedrijven proberen bijvoorbeeld hun productieprocessen te verbeteren om zo min mogelijk grondstoffen te verbruiken. Maar ook proberen ze minder afval te produceren en wat er overblijft op een verantwoorde manier te verwerken. Veel bedrijven kiezen er bijvoorbeeld voor om hun afval te recyclen of om producten te maken van gerecyclede materialen. Zo zorgen ze ervoor dat ze minder impact hebben op onze planeet.
Circulaire economie en led tl
Wat is een circulaire economie dan? In een circulaire economie wordt niets verspild. Alles wat wordt geproduceerd, gebruikt en weggeworpen, komt terug in de kringloop. Dit betekent dat we geen nieuwe grondstoffen meer nodig hebben en dus minder schade aanrichten aan onze planeet. Het is een manier van leven en werken waarbij we verantwoord omgaan met alles wat we gebruiken. Dit geldt ook voor Led TL verlichting. Deze lampen zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk te recyclen zijn. Aan het eind van hun levensduur kunnen ze worden gedemonteerd en kunnen de onderdelen worden hergebruikt in nieuwe lampen. Hierdoor worden er minder nieuwe grondstoffen gebruikt en minder afval geproduceerd. En dat is goed voor onze planeet.
Kees-Jan Oosterloo is oprichter van start-zakelijk.nl en heeft gewerkt bij verschillende makelaars in de regio Amsterdam.