Een dakkoffer monteren: waar moet je op letten?

Een dakkoffer monteren: waar moet je op letten?

Een dakkoffer is ideaal voor iedereen die met de auto op vakantie wil: of het nu gaat om wintersport in de Zillertal Arena of om een welverdiende zonvakantie aan de Costa del Sol. Met een dakkoffer kun je een hoop extra bagage meenemen, wat weer ruimte scheelt in de auto. Wanneer je een dakkoffer hebt gekocht en klaar bent voor de vakantie, kun je vast niet wachten om de koffer te monteren. Het is een relatief simpel klusje, dat wel gelijk goed moet gebeuren. Heb je het onder de knie, dan kan het in principe niet meer fout gaan.

Dakdragers en dakkoffer moeten goed bij elkaar passen

Een dakkoffer dient altijd op dakdragers bevestigd te worden: heb je deze niet, dan is het zaak deze te kopen en te bevestigen. Heb je al wel een dakkoffer en geen dakdragers, of precies andersom? Let goed op de aangegeven maten (de maximale lengte en breedte). Drager en koffer moeten immers wel goed bij elkaar passen. De meeste dakkoffers maken gebruik van een u-beugel beveiligingssysteem. Zorg ervoor dat je de knoppen goed vastdraait, en check ze nog even allemaal voor vertrek. Topmerken, zoals bijvoorbeeld Thule en Hapro, beschikken over een premium bevestigingssysteem. Hiermee is de bevestiging van de koffer een kwestie van simpelweg vastklikken.

Monteer de koffer op de juiste plek en doe een check voor vertrek

Bij het monteren van de koffer is het nog wel zaak rekening te houden met de positionering van de koffer. Zorg ervoor dat de koffer niet te ver overhangt: maximaal dertig centimeter aan de voorkant. Aan de achterkant mag de koffer helemaal niet overhangen, ook kan je met een overhangende koffer de achterklep niet meer los maken. Zorg, ook in verband met de wegligging, er altijd voor dat de dakkoffer midden op de wagen gemonteerd wordt. Heb je de koffer gemonteerd? Rijdt dan even een rondje door de straat. Niet om de buren jaloers te maken, maar om te kijken of alles op zijn plek blijft zitten. Gelukt? Fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *