Dit zijn webdesign trends van dit jaar (2022)

Dit zijn webdesign trends van dit jaar (2022)

Als bedrijf weet je dat je klanten behoudt met goede service. Echter, om klanten aan te trekken moet je eerder focussen op goede reclame maar om ze binnen te halen vooral op een goede website. Je website zijn webdesign is namelijk heel belangrijk voor de klant om een eerste look te krijgen op wat het bedrijf uitoefent en hoe professioneel het bedrijf oogt. Indien je namelijk op zoek bent naar een loodgieter en terechtkomt op een roze website zonder foto’s met lettertype comic sans, zal je snel van de website wegkijken. Webdesign is dus heel belangrijk en verschillende bureaus kunnen je hiermee helpen zoals bijvoorbeeld webdesign groningen.

Zoek het niet verder dan 1 pagina

One-page websites zijn de nieuwe trend. Deze soort websites geven een mooie flow aan het doorscrollen van wat ze moeten weten. Vooral bedrijven die in de service sector werken, gebruiken deze one-page websites. Zij willen namelijk vooral dat klanten hen contacteren voor een verdere afspraak of interview. Zij hebben geen nood aan het tonen van hun verschillende producten aangezien hun service voor elke klant anders en persoonlijk is. Door alles samen te vatten op één pagina, geeft dit voor de klant ook een beter overzicht over wat het bedrijf doet zonder al te veel uitleg en onnodigheden.

Interactieve lettertypes

Wat een nieuwe trend is geworden in webdesign, is het gebruik van interactieve lettertypes. Dit betekent namelijk dat wanneer je met je muis over bepaalde titels glijdt, er iets nieuws tevoorschijn komt. Vooral bij foto’s op websites is dit het geval. Je glijdt over een foto, deze draait zich om en er komt meer informatie tevoorschijn over de foto, de service of het product. Interactieve websites, zijn een soort gamification voor de (toekomstige) klant. Door het speels en leuk te maken, is de klant geïntrigeerd en zal deze langer op jouw website vertoeven. Hierdoor is de kans groter dat deze persoon ook iets zal aankopen. Reclamebureaus kunnen je helpen met deze interactie, reclamebureau groningen is meer bepaald gespecialiseerd in deze soort interacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *