De voordelen van advertorials voor jouw bedrijf

De voordelen van advertorials voor jouw bedrijf

Wil jij de online marketing van je bedrijf laten verbeteren of opzetten, maar weet je niet of het echt noodzakelijk is om hier budget voor vrij te maken? Dan zijn hieronder enkele voordelen te vinden om advertorials in te zetten voor jouw bedrijf.

Geen popup of adblockers

Een advertorial wordt niet gezien als advertentie en daardoor door lezers die advertentieblokkers aan hebben staan ook niet geblokt. Dit zorgt ervoor dat de doelgroepen die jij wilt bereiken jouw advertenties wellicht niet zouden zien, maar een advertorial wel kunnen lezen en voorbij zien komen op hun pagina’s. Via Advertorial.nl kun je via één website zowel adverteren in regionale als nationale media. 

Advertorials worden beter gelezen dan advertenties

Een advertorial is eigenlijk een redactioneel item met relevante informatie waarbij tussen de regels door informatie is verwerkt over jouw bedrijf, product of dienst. Je zorgt dus dat lezers een informatief artikel voorgeschoteld krijgen, waarbij je tegelijkertijd ook tussen de regels door ook reclame maakt voor je bedrijf, product of dienst. Daardoor worden advertenties beter gelezen dan advertorial. Veel consumenten hebben een hekel aan advertenties en blokkeren deze dus of slaan ze over. 

Informatie over je bedrijf toevoegen

Bij een advertorial kun je dus inhoudelijk ook meer informatie kwijt dan bij een advertentie, waar de ruimte maar beperkt is en de advertentie vaak voor een groot deel uit beeld of fotomateriaal bestaat om de aandacht van de lezer te trekken en degene over te halen om in actie te komen. Bij een advertorial doe je dit indirect ook, maar dan door een informatief artikel samen te stellen met het vermelden van informatie over je bedrijf tussen de regels door. Door advertorials te plaatsen in regionale media, zorg je er ook voor dat je een waardevolle link krijgt en gericht kunt focussen op de doelgroepen die je wilt bereiken. Doordat je als regionaal bedrijf zijnde in regionale media adverteert, zal het bereik vermoedelijk groter worden en daardoor word je ook beter zichtbaar in de google resultaten. Hier heb je dus linkbuilding voor nodig, wat onder andere bestaat uit het vergaren van waardevolle links. Heb je geen idee wat linkbuilding is? Zoek dan eens op wat is linkbuilding om meer over dit online marketing aspect te weten te komen en dit in te kunnen zetten als tool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *