3 tips voor een betere bedrijfsvideo

3 tips voor een betere bedrijfsvideo

Een bedrijfsvideo kan een fantastische investering zijn. Een goede bedrijfsvideo is namelijk ideaal om je bedrijf mee te promoten. Zo kun je potentiële klanten een inkijkje in je bedrijf geven. Belangrijk is wel dat de bedrijfsvideo ook professionaliteit uitstraalt. Anders zullen mensen een verkeerd beeld van je bedrijf krijgen. Hieronder noemen we drie tips voor een betere bedrijfsvideo.

Tip 1: Een goede voice over

Moet er tijdens jouw bedrijfsvideo uitleg gegeven worden? Dan kun je bijvoorbeeld voor een voice over vrouwenstem kiezen. Stemacteur is een serieus beroep en hier komt veel bij kijken. Zo is de juiste intonatie en een aangename stem bijvoorbeeld zeer belangrijk. Wil je jouw video voorzien van een voice over? Ga dan op zoek naar een goede stemacteur, met een stem die aansluit op de boodschap van de video.

Tip 2: Ook het werk achter de camera is zeer belangrijk

Een bedrijfsvideo kun je het best laten maken door iemand met veel ervaring achter de camera. Bij een video zijn er heel veel zaken die een rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan de belichting. Een professionele cameraman of -vrouw kan bovendien ook helpen bij het vinden van de juiste hoeken. Het eindresultaat wordt vaak veel beter wanneer je een professional inschakelt. Het is dus zeker geen slecht idee om dit eens te overwegen.

Tip 3: Ga goed na wat voor setting je wilt filmen

Belangrijk is ook om na te gaan hoe je jouw bedrijf in beeld wilt brengen. Wil je een meer algemene video of wil je echt een product toelichten? Je kunt bijvoorbeeld een rondleiding door het bedrijf geven. Het is ook een optie om een rondleiding te geven door een bepaalde afdeling. Je hebt echt tal van mogelijkheden als je een bedrijfsfilm inspreken en wilt maken. Indien je nog niet helemaal weet wat je wilt, kun je er ook voor kiezen om dit met een professionele cameraman of -vrouw te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *