Baker Tilly groeit ondanks coronacrisis naar €100 miljoen omzet

Baker Tilly groeit ondanks coronacrisis naar €100 miljoen omzet

De omzet van accountants- en advieskantoor Baker Tilly is het afgelopen jaar ondanks de coronacrisis met 4% gegroeid. Topman Ronald Hoeksel is trots op de “bijzondere prestatie” van de 800 medewerkers van het kantoor.

“Onze medewerkers verdienen een groot compliment voor de flexibiliteit en professionaliteit waarmee ze onze klanten hebben ondersteund tijdens de coronacrisis”, zegt Ronald Hoeksel, die sinds 1 januari 2021 aan het roer staat van Baker Tilly in Nederland.

Door razendsnel over te schakelen op thuiswerken en ‘op afstand’-dienstverlening (“dat was echt niet gemakkelijk, maar het is ons gelukt”, aldus Hoeksel) heeft Baker Tilly zijn omzet met circa €3 miljoen weten te verhogen naar (afgerond) €100 miljoen. Dat is grofweg hetzelfde omzetniveau als in het boekjaar van 2018. Vooral de Audit en Advisory divisies zorgden voor deze groei.

Omzet van Baker Tilly

Advisory, de praktijk die opdrachtgevers onder meer ondersteunt met strategisch advies, fusies & overnames, financieel management en digitale transformaties, zag zijn omzet stijgen naar €9 miljoen. Daarbij heeft de Corporate Finance service line met 135 gesloten deals een beter dan verwacht jaar gedraaid. En Audit, met afstand de grootste praktijk binnen Baker Tilly, wist zijn omzet te verhogen naar €44 miljoen. Beide praktijken richten zich op de grotere mkb-(familie)bedrijven en organisaties in de publieke sector.

Deze focus in de klantenportefeuille is een aantal jaar geleden ingezet en werpt steeds meer zijn vruchten af, erkent Hoeksel, die al dertien jaar werkzaam is binnen het kantoor en de nieuwe positionering uitgerold heeft zien worden. “We zijn steeds beter herkenbaar als dé trusted advisor voor het nationale en internationale mkb, familiebedrijven en de publieke sector, inclusief woningcorporaties”, geeft de topman aan.

Zo staat Baker Tilly bijvoorbeeld op de eerste plek in s’ lands Beste Adviesbureaus voor het MKB ranglijst van Consultancy.nl, en op de tweede plek in de Beste Adviesbureaus voor Familiebedrijven ranking. Ook in de accountancymarkt en het segment voor fiscaal advies wist Baker Tilly de afgelopen jaren zijn positie in de markt te verbeteren, blijkt uit diverse imago benchmarks.

“De komende jaren gaan we verder op de ingeslagen weg en blijven we investeren in de kwaliteit van onze dienstverlening en onze mensen. Met een cultuur waarin wij collectief, met het maatschappelijk belang voorop, altijd en overal topprestaties neerzetten”, besluit Hoeksel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *