Zelf een Google Nieuws site maken?

Zelf een Google Nieuws site maken?

Sinds 2006 is het ook in Nederland beschikbaar: Google nieuws. Het is geen krant van Google, maar een gedeelte binnen Google waar Google nieuwsberichten verzameld. Deze nieuwsberichten worden door Google opgehaald bij nieuwsbronnen als NOS of RTL Nieuws. Google Nieuws is dus een plek waar Google nieuwsberichten vertoond van verschillende nieuwsbronnen.

Je kunt zelf zo’n Google nieuws website maken en er op die manier voor zorgen dat Google berichten op jouw website, ook vertoond in Google nieuws. Daarvoor heb je een approval nodig van Google. Deze approval kun je aanvragen in het publicercenter van Google.

Maar het krijgen van zo’n approval is niet eenvoudig. Gelukkig maar, want je wil natuurlijk niet dat er bijvoorbeeld fake nieuws berichten in Google nieuws terechtkomen. Daarom vind er eerst een strenge controle door Google plaats en wordt je website gecontroleerd op een hele reeks punten.

Voldoet je website hieraan, dan krijg je een approval van Google en heb je een Google Nieuws Approved website. De berichten die je op je website plaatst, worden vrijwel direct door Google in het nieuwsoverzicht geplaatst.

De voordelen van een Google nieuws website

Voor nieuwswebsites zoals NOS of de Telegraaf liggen de voordelen natuurlijk voor de hand. Veel nieuws wordt door mensen tegenwoordig online ‘geconsumeerd’ en steeds meer mensen gebruiken daar Google nieuws voor.

Maar ook voor andere websites kan zo’n approval grote voordelen hebben. Het grootste voordeel is dat de berichten vrijwel direct na publicatie door Google worden geïndexeerd. En ook in de zoekresultaten worden getoond.

Dit kan interessant zijn voor blogwebsites, artikelwebsites of affiliate websites. Normaal moet je wachten totdat Google een url heeft geïndexeerd, met een Google nieuws website gebeurd dit vrijwel direct.

Daarom zien we steeds vaker dat Google nieuws websites worden gebruikt binnen SEO strategieën of voor affiliate websites.

Wil je zelf aan de slag en een Google nieuws website maken? Er is een goede online training beschikbaar waarin alle ins en outs worden gedeeld voor het maken van zo’n website. Een uitgebreide review over deze online cursus kun je vinden op seo-review.nl. Dé expert op het gebied van SEO tools en SEO trainingen reviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *