Je huis verwarmen door middel van infrarood verwarming is een zeer effectieve manier om je huis te verwarmen. Deze wijze van verwarmen wordt ook alsmaar populairder nu de gasprijzen zo hoog zijn. Bovendien is infrarood verwarming een duurzaam alternatief voor het verwarmen op gas, wat in de toekomst steeds meer en meer belangrijk wordt. Voordat jij ook over gaat stappen op infrarood verwarming is het misschien wel handig om te weten hoe deze verwarming precies werkt. Dat infraroodverwarming te krijgen is via bedrijven zoals https://infraroodverwarming-specialist.nl/ is voor de meeste mensen geen verrassing. In deze tekst zullen wij jou ook vertellen hoe deze verwarming precies werkt en hoe het kan dat er met straling, warmte wordt gevormd.
Elektromagnetische golven
Bij infraroodverwarming is er sprake van stralingswarmte. Elektromagnetische golven produceren warmte en geven dit af aan de mensen en objecten in een ruimte. De golflengte van de infraroodpanelen is te vergelijken met de golflengte van zonlicht. Ze werken dan ook op eenzelfde soort manier. Op het moment dat de elektromagnetische golven het oppervlak bereiken, kunnen ze worden geabsorbeerd. Vervolgens worden de golven omgezet in warmte. Het is dus niet zoals bij verwarming op gas dat de lucht eerst verwarmd moet worden. De warmte van de infrarood panelen is direct aanwezig in de ruimte. Een infrarood verwarming woonkamer is dus een zeer effectieve manier om je huis te verwarmen op specifieke plekken. Als je panelen neerlegt rond de bank in de woonkamer, dan zal die plek ook het meest opwarmen.
Infrarood panelen
Infraroodpanelen zijn in de meeste gevallen gemaakt van keramiek of koolstofvezel. In de panelen zitten elementen die verwarmd worden wanneer er elektriciteit doorheen loopt. Er zijn verschillende plekken waar de panelen aan bevestigd kunnen worden. De meeste panelen worden bevestigd aan de muur of het plafond. Met name op plekken waar mensen veel zitten is het van belang om de panelen te plaatsen. Bij infrarood verwarming is geen luchtverplaatsing nodig om de warmte te verspreiden, maar door de panelen op plekken te plaatsen waar veel wordt gezeten kun je nog meer energie besparen. Er is dan immers minder energie nodig om de gewenste warmte te bereiken in huis.
Kees-Jan Oosterloo is oprichter van start-zakelijk.nl en heeft gewerkt bij verschillende makelaars in de regio Amsterdam.